• Geschiedenis

• De handbalvereniging EHC is een bruisende, springlevende vereniging die veel te bieden heeft op het gebied van de handbalsport.     Jong en oud kunnen zich ontwikkelen in deze tak van sport. Of je nu recreatief wilt handballen of de prestatie belangrijker vindt of van beiden een beetje. Ook als de iets minder fanatieke recreant of trimmer kun je bij ons je conditie op peil houden. Binnen de vereniging is daar alle ruimte voor. Een doordacht beleids- en toekomstplan van training en begeleiding is afgestemd op de mogelijkheden en de inzet van de verschillende spelers.

De evenwichtige opbouw vanaf de jeugd tot senior zorgt ervoor dat er voldoende doorgroeimogelijkheden zijn binnen de vereniging. Daarnaast worden er jaarlijks vele activiteiten georganiseerd, zowel als op het sportieve als op het sociale vlak, die er toe bijdragen dat de vereniging een aantrekkijke plaats is om te vertoeven.

De geschiedenis van EHC gaat ver terug. In 1948 werd de Haagse handbalvereniging H.I.O.S. opgericht. Een jaar later in 1949 kwam in Voorburg de vereniging Wilhelmus tot stand. De dames van deze club behaalden sportief gezien de hoogste eer door in het veldhandbal landskampioen te worden.

Kort na Wilhelmus kwam in 1951 in Leidschendam de vereniging R.K.H.V.L. van de grond. Wilhelmus en R.K.H.V.L. gingen in 1964 een fusie aan. Daarmee ontstond de vereniging Eridos.
    De laatste fusie stamt uit 1967. Toen gingen Eridos en Hios in elkaar over onder de voor de hand liggende Eridos-Hios-Combinatie.
    Deze lange naam leidde als snel tot EHC, waarmee aan de handbalweg werd getimmerd en met succes. De vereniging is een niet meer weg te denken handbalclub geworden binnen de regio Den Haag.

De laatste jaren zien wij een stijgende lijn, niet alleen in het ledenaantal maar ook in het prestatieniveau. Nadat wij in 1980 ons clubhuis "De Break-out" betrokken hadden, bleek al spoedig dat dit bij grote evenementen te klein was. Sinds 2003 is het clubhuis vergroot. Daardoor werd het mogelijk meer spelers en gasten te ontvangen en tevens om er verschillende activiteiten te kunnen laten plaatsvinden. Sinds 2005 beschikt EHC over nieuwe kleedkamers.
    De toename van leden en hogere technische kwaliteit vraagt natuurlijk aanpassingen binnen onze accommodatie. Deze bestaat uit twee verharde velden waardoor wij meer trainingsfaciliteiten hebben en de jeugdteams niet meer hoeven uit te wijken naar de zaterdag. En als de gemeente ons de "ruimte" wil geven hebben wij nog enkele plannen klaarliggen om onze accommodatie te moderniseren zodat deze te gebruiken is voor alle groepen binnen onze vereniging.