• Na wederom een heel spannende wedstrijd trok EHC Heren 1 afgelopen zaterdagavond 29 oktober aan het kortste eind in de wedstrijd tegen Havas uit Almere. In sporthal De Fluit werd het 37-38. De nederlaag werd ingeleid door een zwakke start van EHC. 

  Slecht eerste kwartier voor EHC

  EHC begond heel slordig aan de wedstrijd en wist zich geen raad met de heel offensieve dekking van Havas. Daardoor kwam er maar geen rust in het spel en leed EHC heel veel dom balverlies. Havas profiteerde hiervan en na 15 minuten spelen was de stand 6-14 (!). Het leek erop dat EHC op weg was naar een forse nederlaag. 

  Maar na dat slechte openingskwartier kreeg EHC meer vat op het spel van Havas en kon de inhaalrace beginnen.  Het team kreeg door dat met individuele acties Havas moest worden bestreden en EHC liep snel in. Gillian van der Zon wist met een mooie actie de ruststand te bepalen op 17-20. 

  Knotsgekke tweede helft

  EHC startte furieus in de tweede helft en vocht zich terug in de wedstrijd. Binnen een mum van tijd stond het gelijk: 21-21. Op de tribune ontstond even het "erop en erover" gevoel maar op het veld lukt het EHC maar niet om uit te lopen. Dat kwam met name doordat aan de kant van Havas de linkshandige nummer 7 met verdekte schoten de ene na de andere bal langs de EHC keeper(s) gooide. 

  Nagelbijten in laatste twee minuten

  Tot 36-37 golfde het spel steeds heen en weer; uit bijna elke aanval werd gescoord. Toen kreeg EHC twee minuten voor tijd de kans om voor de zoveelste keer de stand gelijk te trekken toen het een strafworp kreeg. Maar helaas mistte Pim Hessing, die verder uitstekend speelde en veel scoorde, deze buitenkans. Uit de eerstvolgende aanval scoorde Havas en ineens stond er 36-38 op het bord met nog een minuut op de klok. EHC wist nog wel terug te komen tot op één punt maar de tijd was helaas op. Eindstand 37-38. 

  EHC blijft na deze nipte nederlaag laatste in de Eerste Divisie, maar is tegen veel tegenstanders zeker niet kansloos gebleken. Het spel, dat zich toch wel in een opgaande lijn bevindt, moet alleen nog stabieler worden. 

  De statistieken:

  EHC - Havas : 37 - 38

  Doelpunten EHC:  Pim Hessing 12, Bart Vinkesteijn 6, Tim Lammers 6, Jermaine Taco 5, Jury van Vliet 4, Gillian vd Zon 4 

  terug