• Vandaag stond de uit wedstrijd tegen Quintus 3 op het programma. In de aanloop naar vandaag had EHC zich voorbereid op een stevige, snelle pot met een tweetal goede afstandschutters bij de tegenpartij.

  De afspraak was dan ook iets offensief te verdedigen en voorin vooral het eigen spel te spelen en uit te gaan van eigen kansen. 

  De eerste minuten ging het redelijk gelijk op. Na de 7-5 voor Quintus liepen zij echter met hele scherpe schoten uit tot een voorsprong van 10-6. Aan de kant van EHC werd vanuit de tweede lijn een aantal keer gescoord, maar ook vanuit de hoeken en de cirkel. 

  De opbouwsters van Quintus werden aan de andere kant steevast gelanceerd, waarna een hard schot vanuit de 2e lijn in de kruising volgde. Ook een aantal break-outs door balverlies van EHC werkten mee in het voordeel van Quintus. In de verdediging was men vaak te laat, waar de dames uit Kwintsheul dankbaar gebruik van maakten.

  De ruststand werd uiteindelijk 14-9. 

  Na een peptalk van coach John en begeleidster Annemieke, startte EHC vol goede moed aan de tweede helft. Verdedigend werd er gekozen voor het uitdekken van de nummer 12 van Quintus, die zeer goed op schot was. Keer op keer kon zij echter met een sper op de verdediger, toch gelanceerd worden.

  In de aanval werd er door EHC regelmatig in het blok geschoten, waardoor Quintus de snelle tegenaanval in kon zetten. Positief was de grotere alertheid dan vorige weken om de tegenaanval te onderbreken, maar EHC was niet sterk genoeg voor het geraffineerde spel van Quintus.

  Keepster Sam speelde een fantastische wedstrijd en heeft met haar borstkas en buik heel wat te verduren gekregen.  

  De insteek om te winnen, is helaas niet behaald. Kijkend naar de kwaliteiten van de dames van Quintus 3 was winnen lastig geweest. Het spel spel van EHC heeft er echter voor gezorgd dat het verlies 31-18 groter was dan nodig. 

  Op naar de volgende wedstrijd, thuis tegen VELO aanstaande zaterdag om 20.00 in de Fluit. 

  Vriendelijke groet,

  Marjan de Ruijter-Delsasso

  Terug