• Afgelopen maandagavond is de eerste van twee AED cusrsussen gegeven bij EHC. Deze cusrus werd verzorgd door Eric Kokshoorn (vader van Lin uit Dames C) en Marianne Chaudon (Coach Dames C en speler van Dames Recreanten, in het bezit van een EHBO en reanimatiediploma). 

  Na eerst de theorie te hebben doorgenomen, kon er worden gestart met het reanimeren. Hiervoor had Eric twee poppen meegenomen. De cursisten leerden hoe de mond op mond beademing moest en hoe de borstcompressie moest worden uitgevoerd. Daarna werd geleerd hoe een AED werkt en bevestigd dient te worden op het slachtoffer. Het was een zeer intensieve maar leerzame avond.

  Aan het eind van de cursus bood Eric een nieuwe verbandtrommel en 5 EHBO hesjes aan EHC, waarvoor onze hartelijk dank.

  Eric Kokshoorn (gediplomeerd reanimeren en EHBO) is aangesloten bij AED Buurthulp 't Lien. Hij heeft aan de buitenkant van zijn huis een AED hangen, die gebruikt kan worden voor spoedgevallen mbt reanimatie. Hierdoor kan er snel en adequaat gereageerd worden en is men stukken sneller dan wachten op een ambulance. 

  Bekijk de facebookpagina: https://www.facebook.com/people/Aed-Buurthulp-t-Lien/100011259644016

  Meer informatie? Stuur een mail sturen naar EHC (klik hier)

  Terug