• In een ijzersterke wedstrijd speelden de Heren 1 van EHC zich afgelopen zaterdag 25 maart veilig in de Eerste Divisie. Door het goede spel van de laatste weken (vier overwinningen in de laatste vijf wedstrijden!) is er nu zelfs een kleine kans dat de mannen van coach Lyacine Kaci nog een periode-titel in de wacht slepen. 

  Potdichte verdediging

  Middenmoter Sittardia was de tegenstander in Sporthal de Fluit. Het begin was wat ongelukkig voor EHC met een groot aantal aanvallen die eindigden op de paal of net naast het Sittardia doel. Maar omdat de EHC verdediging heel goed functioneerde kon ook Sittardia moeilijk tot scoren komen. 

  Er ontspon zich een leuk kijkspel met snelle aanvalscombinaties van beide teams. Sittardia koos ervoor om heel ver naar voren te verdedigen, hierdoor ontstonden er veel ruimtes op het veld. Met name linkeropbouw Pim Hessing wist hier goed gebruik van te maken; hij was niet te stoppen voor de Sittardia verdedigers en was alleen al in de eerste helft goed voor acht doelpunten. 

  Onverzettelijk

  Nadat EHC een gat geslagen had van vijf punten (12-7) volgde een korte rommelige periode waarbij EHC door 2 minutenstraffen steeds in ondertal op het veld stond. Maar ook nu bleek het team onverzettelijk; een belangrijke save van keeper Rolf Wubben werd gevolgd door een doelpunt van Bart Vinkesteijn en dat met twee man minder op het veld! De Sittardia coach wist het nu ook niet meer en ging, om extra aanvalsdruk te zetten, met zeven veldspelers spelen. Dit bleek de nekslag voor Sittardia want EHC profiteerde optimaal door drie keer achter elkaar in een leeg doel te scoren. Ruststand 19-10 en de wedstrijd was beslist. 

  Consolidatie

  In de tweede helft consolideerde EHC rustig de voorsprong en toonde aan in de loop van dit seizoen een veel stabieler team te zijn geworden. Sittardia werd rustig op afstand gehouden en het werd geen moment meer spannend. Na een leuke wedstrijd wilde EHC afsluiten met een "vliegertje" maar dat lukte helaas net niet. Eindstand 37-28. 

  Hiermee houdt EHC drie ploegen onder zich en verzekert het zich van nog een jaar Eerste Divisie. Een hele knappe prestatie, zeker nadat EHC de eerste  seizoenhelft als laatste had afgesloten. 

  De statistieken:

  EHC - Sittardia 2 : 37 - 28

  Doelpunten EHC:  Pim Hessing 14, Tim Lammers 6, Bart Vinkesteijn 4, Remco Hooijmans 4, Kylian van Vliet 3, Menno Cocx 2, Lennart Oorburg 1, Don Hessing 1, Wessel de Rijk 1, Joep de Wolf 1

  terug