•  

  Afgelopen weekend stond voor de handbaldames onder leiding van John van der Meer de eerste competitiewedstrijd tegen Vires et Celeritas op de planning. EHC haalde de eerste punten op in Gouda.

   

  Na vorige week goed te zijn begonnen door de beker thuis te houden op ons eigen toernooi, stond zondag de eerste competitiewedstrijd voor de EHC-dames op het programma. De trip naar Gouda was gelukkig kort, waardoor het team daar nog even kon genieten van het heerlijke weer. De vorige editie (overwinning voor EHC) was in 18 graden, maar nu stond er 30 graden op de thermometer. De pittige warming-up in de volle zon was daarmee ons eerste obstakel. Met de nieuwe ‘oude’ aanwinsten Soof en Tessa, die terug zijn van weggeweest en met de snelheid die EHC natuurlijk vorig seizoen heeft opgebouwd met Amy, Jennifer, Leonie en Yentl, was het doel van vandaag: snelle breaks en fel verdedigen. Uiteraard met Yosh, Lau en Mirthe voor een pittig blok in en om het middenblok.

  Maar de snelle breaks bleken niet alleen de doelstelling voor de dames van John van der Meer en Annemieke Drechsler. Ook Vires maakte hoog tempo. Zeker gezien het weer... Er was ook een nieuwkomer bij Vires, die het doel goed wist te raken. Met name vanuit de vrije worpen waren de Goudse dames erg gevaarlijk. Maar door de snelheid en elkaar steeds beter weten te vinden op zowel de cirkel, hoeken als in het middenblok stond er wel 8-12 in ons voordeel bij rust.
  De tweede helft begon niet zo goed. De verdediging verslikte zich enkele malen in de snelheid van Vires en wederom in hun nieuwe aanwinst. Hierdoor kwamen er veel gele kaarten en 2-minutenstraffen. Zij kwamen steeds dichterbij, tot op twee puntjes. Er moest iets gebeuren... Het tempo ging het tweede deel van de tweede helft weer flink omhoog, waardoor er veel kansen werden gecreëerd. Helaas werd het doel te goed gevonden: heel veel ballen raakten de lat en de palen. Maar het gaf voldoende boost om over te gaan tot scoren, waardoor de eindstand werd gezet op 18-27: een klinkende overwinning. Volgende week zondag (3 september) moeten de dames thuis aan de bak tegen Gemini, net zoals alle EHC-teams! In verband met het 50-jarig jubileum spelen bijna alle teams van EHC een thuiswedstrijd. Komt dus allen naar de Groene Zoom voor een volle dag handbal.

  Terug