• Spannende wedstrijd DS1 tijdens Jubileumweekend

    Vrijdagavond werd gestart met een fantastisch 50 jarig jubileumweekeind met een wedstrijd tussen ‘oud’ dames 1 en het huidige dames 1. De jonge meiden wonnen het op snelheid, maar ook de oudjes konden nog leuk meekomen. En bij de heren was het verschil tussen jong en oud helemaal niet merkbaar. Deze wedstrijden werden gevolgd door een druk bezochte receptie en dito feestavond.
    Op zaterdag kwam jong en oud EHC bijeen om gezamenlijk spelletjes te doen in teams die zo waren samengesteld dat de kleinste tot de senioren onder andere samen gingen zaklopen en boogschieten. Een superleuke manier om elkaar eens beter te leren kennen.
    Op zondag moesten alle dames en heren weer echt aan het werk: alle EHC-team speelde een thuiswedstrijd, maar natuurlijk wel voor de punten! Na de klinkende overwinning tegen Vires stond voor de dames vandaag Gemini op het programma. Gemini won vorige week overtuigend van ODIS (een altijd lastige tegenstander voor EHC). Vorig jaar had Gemini een zeer beperkte selectie en ook vandaag leek er vooraf geen vuiltje aan de lucht. Ook geen wolkje trouwens: het was prachtig zomerweer. Na een stevige warming-up gingen de dames het veld in. De Zoetermeerse dames waren helaas niet van plan zich te laten afschieten. Erger nog: zij gingen in de break. Ook beide opbouwers wisten het doel in alle hoeken te raken. Gelukkig gingen de score over en weer. Bij het rustsignaal was er net voordeel voor EHC (8-7), maar er moest duidelijk iets gebeuren voor de tweede helft.
    Na een peptalk van Coach vd Meer ging men met volle moed de tweede helft tegemoet. Helaas ging het niet veel beter de tweede helft maar nog iets minder: twee minuten voor tijd stond er 14-16 voor Gemini op het bord. Gelukkig ging de tactiek op om iedereen vast te zetten en werden er nog twee doelpunten gescoord. Toch nog een puntje eruit gesleept. Een goede leer voor de volgende keer: niemand onderschatten.. Volgende week moeten we in en tegen Schipluiden aan de bak.
    Uiteraard gaan we het daar allemaal beter doen J De organisatie van het geweldige weekeind kon niet beter. Dames en heren: bedankt, het was een groot feest!