• Zaterdag 9 september stond de 1e wedstrijd van het seizoen voor de heren 1 van EHC ingepland. De heren hadden een uitwedstrijd tegen Olympia’89 in Oss. Vorig seizoen hebben de heren ook tegen Olympia ‘89 gespeeld, waarbij beide wedstrijden (thuis 20-33, uit 31-25) werden verloren. Deels had toen te maken met de overgaan naar de Eerste Divisie, waar het handballen sneller en dynamischer is. Dit seizoen weten de heren wat ze kunnen verwachten. De heren hebben een nieuwe trainer, Rene van Mulken, en Djimmy Nolet keerde terug naar EHC.

  Supporters

  Ook dit jaar kunnen de heren van EHC rekenen op volop support. Er ging een bus, gesponsord door Transportbedrijf R.P.K. (Chris Klijn) vol toeschouwers mee om de heren aan te moedigen.  Zeker tijdens de 2e helft hadden zij hier veel steun aan en gaf dit extra energie voor de wedstrijd.

  Wedstrijd

  De eerste helft ging zeer gelijk op. In de basis stond een zeer jong team (tussen 19 en 24 jaar). Olympia startte sterk maar EHC kon goed volgen. Tot 10 minuten voor de rust ging het gelijk op en was de stand zelfs gelijk. EHC miste helaas de nodige kansen, wat wellicht met het spelritme te maken kan hebben. De selectie heeft in de voorbereidingsperiode nog niet met een volledig team kunnen trainen. Door een twee minuten straf (in laatste 10 minuten van de 1e helft) aan de kant van EHC, kon Olympia ‘89 vier doelpunten uitlopen en dit hield stand tot aan de rust (18-14).

  2e helft

  In de 2e helft gingen de mannen van EHC gedreven van start, op zoek naar doelpunten om het gat van vier doelpunten te kunnen verkleinen. Al gauw werd dit teruggebracht naar twee doelpunten. Door twee straffen aan de kant van EHC liep Olympia ‘89 uit naar een verschil naar vijf doelpunten. Ondanks deze tegenslagen bleven de mannen geloven in hun kansen, opgezweept door het aanwezige publiek van EHC. Er werden kansen gemist door scherpte en ritme, maar door inzet en strijd werd het nog spannend aan het eind. Doordat  Olympia ‘89 in de laatste twee minuten nog twee straffen kreeg, rook EHC kansen.  Door de overtal situatie ging EHC man op man spelen en veroverde hier vaak de bal en kwam het zelfs tot op één punt verschil. Helaas was er onvoldoende tijd om de gelijkmaker te maken. De 2e helft werd wel winnend afgesloten (12-15) , maar het was niet voldoende om een punt mee te nemen naar huis.

  Er is duidelijk een verschil met het vorig seizoen. De heren hebben meer ervaring door hun eerste seizoen in de Eerste Divisie en dat zie je terug in de strijd. Als de heren komende weken met een volledige selectie kunnen trainen, gaan er zeker punten binnen gehaald worden en wordt het een mooi seizoen.

  Op zaterdag 16 september speelt EHC de eerste thuiswedstrijd tegen Atomium ’61 in sporthal de Fluit om 20.00 uur!

   

  De statistieken

  Eindstand: Olympia’89 - EHC: 30-29

   

  Doelpunten EHC:

  Pim Hessing 8, Tim Lammers 6, Don Hessing 5, Djimmy Nolet 4, Jermaine Taco 4, Wessel de Rijk 2.

   

   

  Terug