• De handbalheren van EHC hebben zaterdagavond in een volle sporthal De Fluit met volle overtuiging de winst op Hercules binnengesleept. De vooral sterk verdedigende ploeg uit Leidschendam-Voorburg overklaste streekgenoot Hercules met 26-15.

   

  Het was vooraf toch wel een iets beladen wedstrijd, want behalve dat Hercules vorig jaar nog in de Eredivisie speelde, wordt de ploeg dit seizoen ook getraind door Lyacine Kaci. De trainer die tot april nog bij EHC aan het roer stond. Maar sowieso was EHC zaterdagavond na de nodige verliespartijen nu gebrand op een overwinning.
  De ploeg van René van Mulken kwam goed uit de startblokken en viel zaterdagavond vooral op met een ijzersterke verdediging. Het was tekenend dat Hercules pas ergens ver in de tweede helft het tiende doelpunt van de wedstrijd wist te maken. Er was blijkbaar geen doorkomen aan bij EHC.
  Dat Hercules maar nauwelijks tot scoren kwam was mede te danken aan het sterke keeperswerk van Niek Overwijn, die tot frustratie van de tegenstanders nauwelijks ballen doorliet. Tel daar de bij vlagen weer spectaculaire aanvallende combinaties bij op en je eindigt met een overwinning van 11 doelpunten verschil. Bij rust was EHC al uitgelopen naar een voorsprong van 14-7 en die wist de ploeg in de laatste 30 minuten gestaag uit te bouwen. En het is dat er in deze wedstrijd aan EHC-zijde nog talloze kansen werden gemist, anders had Hercules wellicht wel met 36 tot 40 tegendoelpunten richting Boswijk kunnen terugkeren. Door de winst op Hercules is EHC op de ranglijst nu in punten gelijk gekomen met Hercules.

  Foto midden boven : Aanvoerder Kylian van Vliet staat voor de wedstrijd even stil bij de Week van de Scheidsrechter door dit koppel een aardigheidje aan te bieden.
  Foto rechts onder: Djimmy Nolet breekt door de Hercules-verdediging.
  Foto links onder: Joep de Wolf vrij voor de keeper.

  terug