• De Trimgroep van EHC

    De  Trimgroep EHC kent inmiddels een lange historie.   In 1978 wordt een trimgroep gestart van  EHC mensen die niet  actief waren als wedstrijdhandballers maar wel nauw betrokken waren bij de vereniging  als oud speler, vrijwilliger  of bestuurs – of  commissielid.  EHC icoon Siem Wortel  werd de bezielende trainer op de woensdagavonden van het veld  en zaalseizoen en heeft dat zo’n  35 jaar volgehouden. Oud  EHC  selectiespeler  en trainer/coach  Peter Wortel heeft de leiding in 2014  overgenomen.  Door de jaren heen telde groep gemiddeld  15 leden.  Dat werd wat minder toen een aantal mensen toch koos voor reguliere wedstrijden; het fameuze Heren 3  werd toen geboren.

    Momenteel  zijn er  weer 14 leden waarvan  een groot deel nog steeds  een EHC verleden hebben als speler of vrijwilliger.  Het seniorengehalte is  wat  hoger geworden  in de loop der jaren. Het varieert nu  van  vijftigers tot  ruime 70 plussers  die van het comfort van een (warme) zaal genieten. De training is  hierop afgestemd want  een ieder presteert naar zijn fysieke mogelijkheden; inzet  en plezier zijn het belangrijkste.  Tijdens de training krijgt het hele bewegingsapparaat een update ook  aan de hand van handbal technische oefeningen.  Met een grote variatie aan spelvormen van basketbal, voetbal, zaalhockey  tot bijvoorbeeld  trefbal worden  gezonde rivaliteit en beweging gecombineerd.

    Het groepsgebeuren wordt altijd afgesloten met een wedstrijdje volleybal  met handbalachtige technieken.   Naast het sporten is  het sociale groepscontact natuurlijk ook belangrijk. Tot voor kort de Penthouse Pub   en  nu De Oude Sluys  biedt een mooie setting om nog een uurtje na te praten.

    De Trimgroep EHC  kan altijd  nieuwe leden gebruiken. Wij trainen op  33 woensdagavonden in de periode september t/m mei  van 20.30 tot  22.00 uur  in de gymzaal van de Vliethorst aan de Veurse Achterweg  in Leidschendam.