• EHC Heren 1 verliest, maar is op de weg terug

  Zaterdagavond 2 december ontvingen de Heren van EHC het sterke handbalteam van Nieuwegein in sporthal De Fluit. Nieuwegein draait al jaren mee in de top van de eerste divisie terwijl EHC het dit seizoen, door een golf van ernstige blessures bij diverse basisspelers, erg moeilijk heeft. EHC staat laatste en is nu halverwege de zaalcompetitie.

  Ook nu weer trad EHC aan met een onvolledige selectie. Micha Vinkesteijn nam vandaag de coaching op zich. Wel is het team recent versterkt met twee ervaren spelers: Xaveer Obbens en Joost Kulker. Omdat de komende weken naar verwachting steeds meer basisspelers hun rentree maken zal EHC zich de tweede seizoenhelft zeker gaan terugvechten in de competitie.

  Fanatieke opening
  EHC en Nieuwegein maakten er vanaf het begin een leuk schouwspel van. Het trouwe EHC-publiek, ook nu weer volle tribunes, zag een fanatieke opening en halverwege de eerste helft stond er een gelijke stand op het bord. Xaveer Obbens liet zien op hoog niveau gehandbald te hebben en nam als middenopbouw het team bij de hand. Pim Hessing was goed op dreef en EHC kon prima bijblijven. Maar ook de lange linkeropbouw van Nieuwegein bleef gemakkelijk de ballen van afstand in het net gooien. Langzamerhand werd het ervaren en steeds op het randje spelende Nieuwegein wat sterker en bij rust stond het 17-19. 

  Gemiste kans
  De tweede helft begon voor EHC, vanwege tijdstraffen, met twee man méér op het veld. Op de tribune werd daarom gehoopt op een snelle inhaalrace maar niets was minder waar. Nieuwegein wist met 4 man op het veld toch tot scoren te komen en nam juist afstand. Halverwege de tweede helft had het sterk spelende Nieuwegein een beslissende voorsprong genomen van meer dan vijf punten en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld.

  Verdedigend kon EHC het niet meer opbrengen om de gelederen écht gesloten de houden en dat kwam ook doordat de gemiddelde Nieuwegein-speler duidelijk meer spierkracht had dan de gemiddelde EHC-speler in het veld. 

  Sterk slot EHC

  Maar ook EHC bleef positief in de wedstrijd, de koppies gingen niet hangen en de punten bleven ook voor EHC komen; Don Hessing gooide opnieuw al zijn elf meters binnen en Hedi Boumnijel eindigde sterk met drie punten kort achter elkaar. Eindstand: 34-41 na een voor het publiek erg leuke wedstrijd om naar te kijken.

  Komende zaterdag 9 december start de tweede seizoenhelft van de competitie in de Eerste Divisie met de wedstrijd EHC - Olympia’89 in sporthal De Fluit. Aanvang 20.30 uur. Om 19.00 uur er voor spelen de HS 2 tegen Oliveo HS2.

  Bekijk hier nog meer foto's