• EHC speelt zich knap veilig in eerste divisie

  Met een zenuwslopende spectaculaire wedstrijd uit tegen Nieuwegein heeft EHC zich zaterdagavond knap veilig gespeeld in de eerste divisie. Uiteindelijk eindigden de heren onder leiding van trainer-coach Giovanni Voskuil dankzij hun 26-29 winst zelfs op een mooie tiende plaats met nog vier ploegen onder zich. US en Hercules degraderen naar de tweede divisie.

  EHC vertrok zaterdagavond met maar liefst twee volle bussen – gesponsord door RPK Transport – richting Nieuwegein voor het beslissende duel in deze zaalcompetitie. Bij gelijkspel of winst zou EHC 'veilig' zijn en de dreigende degradatie ontlopen. Bij verlies was het nog de vraag wat concurrent Hercules een dag later tegen DIOS zou doen.
  Het zou erom spannen en daarom was zoveel mogelijk publiek opgetrommeld om de mannen van EHC te steunen bij deze belangrijke uitwedstrijd. Het duel begon wat moeizaam voor EHC. De mannen leken toch iets gespannen wat resulteerde in slordigheden en nog weinig overtuiging in het spel. Maar langzamerhand kwam EHC meer in de wedstrijd en wist de ploeg uit Leidschendam-Voorburg toch steeds een paar puntjes voorsprong te sprokkelen tegen het stugge – soms onsympathiek spelende – Nieuwegein. Met rust stond er 10-14 in het voordeel van EHC op het scorebord.

  Riante voorsprong
  Eenvoudig was het allemaal niet zaterdagavond, zo ondervond ook het massaal meegereisde publiek. Toch was EHC zaterdag een groot deel van de wedstrijd de bovenliggende partij. Steeds liep EHC wel een paar doelpunten uit, met zelfs op zeker moment een vrij riante voorsprong van zes goals. Sleutelfiguren in het team waren Tim Lammers, Wessel de Rijk, Hedi Boumnijel en de sterk keepende Rolf Wubben. Maar het kostte zichtbaar ook een heleboel kracht om Nieuwegein voor te blijven. Tegen het einde van de wedstrijd werd dit pijnlijk duidelijk toen Nieuwegein – ook wel iets geholpen door het scheidsrechterlijk duo – zich van een achterstand van zes punten wist terug te knokken naar een gelijke stand van 23-23... Intussen waren er nog slechts een minuut of 7 te gaan en brak toch weer een zenuwslopende eindfase aan.
  Het werden een paar voor spelers en publiek ondraagbaar spannende minuten, waarin het EHC gelukkig wel lukte om Nieuwegein steeds één puntje voor te blijven. Nog een hoop consternatie, een rode kaart voor Nieuwegein, een verdwenen contactlens en drie EHC-doelpunten verder klonk uiteindelijk het verlossende fluitsignaal bij een stand van 26-29. Met deze winstpunten ging de ploeg van Giovanni Voskuil in één sprong ook Snelwiek en Atomium op de ranglijst voorbij naar een knappe tiende positie in de eerste divisie.

  [FOTO'S Don Wubben]