• Vorige week werd in de stromende regen verloren van Indus. Indus kon beter met een natte bal omgaan en door listige onderhandse schoten had EHC het nakijken. Tegen DIOS hadden de dames van EHC dus wat recht te zetten. Dit keer waren de weersomstandigheden een stuk beter en met een jarige Tessa kon de wedstrijd beginnen. EHC begon de wedstrijd sterk. Jennifer was vanaf de hoek scherp, Yoshi deed haar passeerbewegingen en Kelly kon op de cirkel gemakkelijk worden aangespeeld. Na vijf minuten had EHC een voorsprong van drie doelpunten te pakken. En zoals wel vaker gebeurd, verslapte de concentratie bij de dames. DIOS kwam iets dichterbij maar door sterk verdedigingswerk van Tessa en Yentl op de middenopbouw ging EHC met een voorsprong van een punt de rust in, 8-9. 

    De tweede helft begon EHC zwak. Na een paar scherpe afstandsschoten van DIOS keek EHC tegen een achterstand van drie doelpunten aan. Daarna ging de wedstrijd gelijk op. Amy zette druk waardoor Sophie een aantal keer op snelheid de verdediging van DIOS wist te passeren, Laura zag Leonie vrij lopen op de cirkel en speelde haar aan, doelpunt. Met nog vier minuten te spelen keek EHC nog steeds tegen een achterstand van drie punten aan. Er moest wat harder gewerkt worden in de verdediging en in de aanval moesten doelpunten worden gemaakt. En dit werd gedaan. Sam hield met een paar knappe reddingen haar doel leeg en met drie pingels op rij kon EHC inlopen op DIOS. Helaas net niet genoeg en werden de punten verdeeld, eindstand 20-20. 

    Zondag 7 oktober om 14.30 uur spelen de dames van EHC thuis tegen koploper Ventura. Komt u de dames aanmoedigen? Tot zondag.

     

    terug