• EHC mannen kunnen geen vuist maken tegen FIQAS Aalsmeer

In een wat gezapige wedstrijd op zaterdag 10 november in de Fluit werd EHC eenvoudig aan de kant gezet door de geroutineerde koploper Fiqas Aalsmeer 3: 27-33. Volgende week zaterdag 17 november hoopt EHC het tij te keren in de uitwedstrijd tegen Olympia ’89 uit Oss.

Aan de EHC kant was vaste basisspeler Djimmy Nolet afwezig wegens een liesblessure en ook Xaveer Obbens was afwezig.

EHC begon nog wel goed aan de wedstrijd, met geconcentreerd en geduldig spel werd Fiqas Aalsmeer op een 6-2 achterstand gezet. Met name Wessel de Rijk was, net als de laatste weken, goed in vorm en maakte veel punten.

Zo halverwege de eerste helft begon Aalsmeer de kansen te benutten en EHC ging steeds slordiger spelen. Het kwaliteitsverschil werd nu meer en meer duidelijk en na veel onnodig balverlies van de kant van EHC was het Aalsmeer dat eenvoudig uitliep naar een ruststand van 13-17.

De tweede helft begon zwak voor EHC dat zonder zelfvertrouwen speelde. Aalsmeer liep eenvoudig uit naar een verschil van zes punten (16-22 na 5 minuten). Coach Giovanni Voskuil begreep dat hij moest ingrijpen en halverwege de 2e helft liet hij zijn team langzamerhand overschakelen op man to man verdedigen. Eerst kreeg alleen één van de opbouwspelers van Aalsmeer mandekking maar gedurende de tweede helft werden de EHC spelers steeds offensiever neergezet.

Daar leek Aalsmeer problemen mee te hebben en van EHC kant waren er nu wel wat meer leuke aanvallen te bewonderen waaruit ondermeer het jonge talent Jobbe Heidt (vanaf de hoek) en routinier Hedi Boumnijel (prachtig lobje) wisten te scoren.

Maar ondanks dat EHC zich dapper weerde werd het nooit spannend. Fiqas Aalsmeer speelde de wedstrijd zonder al te veel problemen uit naar een eindstand van 27-33.

De statistieken:

EHC - FIQAS AALSMEER 3 : 27-33

Doelpunten EHC:  Wessel de Rijk 10, Yuri Verschut 5, Tim Lammers 4, Hedi Boumnijel 2, Pim Hessing 2, Jobbe Heidt 1, Jury van Vliet 1, Berry vd Bos 1, Don Hessing 1.