• Zaterdag 5 januari speelden de dames van EHC haar eerste wedstrijd van 2019, tegenstander WHC. De eerste minuten had EHC nog wat last van spanningen. Door aanvallende fouten kon WHC twee keer via een break scoren, 0-2. Via de linkerhoek kwam EHC op gelijke hoogte, 2-2. EHC ging wat vrijer spelen en kon een voorsprong van 2 doelpunten pakken, 5-3. WHC liet het hier niet bij zitten en kwam langszij. De rest van de eerste helft ging gelijk op en met een achterstand van een punt gingen de dames rusten, 9-10. 

    De tweede helft begon hetzelfde als de eerste helft. EHC was niet scherp genoeg en al gauw stond WHC vier doelpunten voor, 11-15. De ommekeer kwam toen WHC een bal hard op het hoofd van de keepster van EHC gooide. Wat de eerste 45 minuten niet lukte ging het laatste kwartier wel goed. EHC ging als één team spelen. Er werd collectief verdedigend en aanvallend werden er lange aanvallen gespeeld. Met nog een paar minuten te spelen had EHC een voorsprong van twee doelpunten, 19-17. Dit gaven zij niet meer uit handen, eindstand 20-17 in het voordeel van EHC. 

    De eerste punten van het nieuwe jaar zijn binnen. De eerste seizoenshelft zit erop. Met zeven wedstrijden gewonnen, één gelijk en één verloren kunnen de dames tevreden zijn. Op naar volgende week, 13 januari. De dames spelen dan om 15.00 uur een uitwedstrijd tegen Schipluiden.

    terug