• Zondag 13 januari speelden de dames van EHC een uitwedstrijd tegen Schipluiden. De thuiswedstrijd werd nipt gewonnen, een tegenstander dus om rekening mee te houden. Zowel Schipluiden als EHC begonnen rommelig aan de wedstrijd. Er werd veel balverlies geleden en kansen werden niet afgemaakt. Schipluiden opende de score en al gauw stond EHC 2-0 achter. EHC was wakker geschud. Na de 2-2 kon EHC, mede door twee benutte pingels, een 4-2 voorsprong pakken. EHC verzuimde, door het missen van kansen, een ruime voorsprong te pakken. Ruststand 8-11 in het voordeel van EHC. 

    Vanaf de eerste minuut in de tweede helft was EHC de bovenliggende partij. De hoeken konden afronden, onderhandse schoten, passeren, sprongschoten, alles leek te lukken. Binnen 10 minuten werd de voorsprong verruimd naar tien doelpunten, 13-23. Schipluiden was de draad kwijt en trok geregeld aan de noodrem, wat resulteerde in pingels en twee minuten tijdstraffen. EHC speelde de wedstrijd beheerst uit en met twee laatste breaks werden de 30 doelpunten bereikt. Eindstand 20-30 in het voordeel van EHC.

    De tweede helft biedt vertrouwen voor volgende week. De dames spelen dan een thuiswedstrijd tegen Snelwiek, aanvang 19.00 uur. Dit is tevens de laatste wedstrijd in de Fluit. Vanaf 2 februari spelen de dames de thuiswedstrijden in hun eigen ballonhal: EHC European Sports Dome. Tot 19 januari in de Fluit.

    terug