• EHC Heren 1 verliest van sterker ARBO Rotterdam

  In een vaak gelijkopgaand duel verloor EHC Heren 1 op zaterdagavond van een net iets sterker ARBO Rotterdam. Een verschil van vier punten werd al vroeg in de wedstrijd bereikt en bleef het grootste deel van de wedstijd staan, einduitslag 31-34.

  EHC begon in een wat andere opstelling dan normaal met midopbouw Tim Lammers dit keer in de linkerhoek en Pim Hessing op midopbouw. De mannen van Giovanni Voskuijl zoeken de laatste weken een beetje naar de juiste vorm en een opstelling waarbij alle spelers goed uit de verf komen. Hierbij passen wijzigingen in het team en aanvankelijk pakte dat goed uit want EHC opende goed en nam een 2-1 voorsprong na een aantal vloeiende aanvallen.

  Maar daarna trok ARBO Rotterdam het initiatief naar zich toe. ARBO stond stevig en alert te verdedigen en aanvallend ging bijna alles erin. Met een tussenstand van 4-8 was al gauw een gat geslagen.

  EHC stribbelde de gehele eerste helft nog wel tegen maar wist ARBO niet meer in te halen. Door een taktische ingreep vroeg in de eerste helft stokte de productie van ARBO; de veel scorende opbouwer van ARBO kreeg mandekking en dat werkte aanvankelijk goed. Na een zwaarbevochte inhaalrace tot 14-15 vlak voor rust zorgden helaas een aantal foute beslissingen op het veld en een twee minutenstraf aan de kant van EHC voor een ruststand van 14-17.

  Tijdens de tweede helft bleef EHC "achter de feiten" aanlopen. Steeds als EHC dichterbij kwam wist ARBO tegen te scoren. Inmiddels had EHC twee spelers opgeofferd aan twee goede ARBO opbouwers maar eigenlijk loste dit ook niet veel op doordat er veel ruimte op het veld ontstond en ARBO vrolijk door bleef scoren. ARBO pakte een voorsprong van acht punten (20-28) en de wedstijd leek gespeeld.

  Maar EHC begon aan een inhaalrace en met goed spel en een op dreef zijnde Djimmy Nolet, kwam EHC terug tot 28-32 met nog 5 minuten op de klok. De hoop op een goede afloop werd echter na een gemiste strafworp en onnodig balverlies in de kiem gesmoord. ARBO gooide nu de wedstrijd op slot door de 28-33 te maken en kwam niet meer in gevaar. EHC mocht in de slotminuten nog wat dichterbij komen. Einduitslag 31-34. 

  Op zaterdag 26 januari a.s. om 20.00 uur speelt EHC de belangrijke wedstrijd tegen Sittardia, die moet gewonnen worden om de plek in de middenmoot te behouden.

   

  De statistieken:

  EHC - ARBO : 31-34

  Doelpunten EHC:  Dimmy Nolet 6, Wessel de Rijk 6, Pim Hessing 5, Yuri Verschut 4, Tim Lammers 3, Xaveer Obbens 2, Lennart Oorburg 2, Jobbe Heidt 2, Jury van Vliet 1