• Dames EHC winnen ook laatste zaalwedstrijd

    Zaterdag 23 maart speelden de dames van EHC de laatste zaalwedstrijd van het seizoen, tegenstander het Haagse WHC. Vooraf werden de dames van EHC gewaarschuwd voor de verrassende opbouwschoten van WHC en de grote keeper, laag schieten dus. De eerste aanval was voor EHC, door een afspeelfout kon WHC in de break gaan. Het eerste doelpunten kwam op naam van WHC. EHC was wakker. Door goed samenspel kwam Leonie vrij op de hoek en lopte hem over de lange keeper heen. De verdediging van EHC stond niet op scherp waardoor het lang gelijk op ging. Sam keepte uitstekend en kon een aantal keer de lange bal spelen waarna Laura H. en Tessa de break konden afmaken. In de verdediging was Yoshi sterk en aanvallend droeg zij ook haar steentje bij met een laag stuiterballetje. Laura O. was lekker op dreef met steekpassjes naar de cirkel, waarna Ilvy de keeper passeerde. Ruststand 11-11 

    De tweede helft ging gelijk op. Beiden teams konden moeilijk scoren. EHC miste veel vrije kansen. De ommekeer kwam toen Leonie vanuit de hoek de 13-14 maakte. Yentl zette haar verdediger daarna twee keer op het verkeerde been en via een stuiterbal belandde de bal achter de keeper. Door als team te verdedigen en hard voor elkaar te werken lukte het WHC niet om te scoren. Door ook fel in de aanval te zijn kon Amy op snelheid doorlopen, echter werd er aan de noodrem getrokken. Sophie benutte hierna de strafworp. EHC liep langzaam wat verder uit. De overtalsituatie werd perfect uitgespeeld en met een binnenkant paal doelpunt zette Manja de eindstand op 15-19. 

    Het zaalseizoen zit erop. Bij de eerste zaalwedstrijd viel Sophie met een zware knieblessure uit en halverwege het zaalseizoen moesten Kelly (schouder) en Celine (kruisband afgescheurd) noodgedwongen de rest van het seizoen vanaf de bank toekijken. Ondanks deze zware blessures kunnen de dames terugkijken op een uitstekend seizoen. Na één gelijkspel, twee verliespartijen tegen de uiteindelijke kampioen, zijn de dames vijftien keer als winnaar van het veld gestapt. Op naar volgende jaar. 

    Aankomend weekend zijn de dames vrij. Daarna starten zij met het tweede deel van het veldseizoen. Hier spelen de meiden in de hoogste klasse en staan ze in de middenmoot. Wanneer het goede spel van de afgelopen weken wordt doorgezet kunnen ook in het buitenseizoen nog stappen worden gemaakt. 7 april om 15.30 uur hervatte de dames de veldcompetitie met een thuiswedstrijd tegen D.W.S.