• Esther Jol en Daniëlle Mulder fluiten internationaal op de Partille Cup in Zweden

  Wij hebben afgelopen jaar de Jonge Scheidsrechters Opleiding (JSO) gevolgd, met deze leergierige groep scheidsrechters zijn we begin juli een week naar Zweden geweest. Hier hebben we op een toernooi gefloten wat de Partille Cup heet . Dit speelde zich af op 5 locaties en 59 velden, aan het toernooi deden 1400 teams mee van veel verschillende nationaliteiten. Zo hebben we teams uit allerlei landen gefloten, zoals uit Denemarken, Duitsland, IJsland, Noorwegen, Canada, Rusland en het thuisland Zweden. In totaal hebben we 29 wedstrijden van 30 minuten gefloten. Zondag 30 juni vertrokken we naar Göteborg en 7 juni kwamen we weer thuis. We sliepen in een school met alle scheidsrechters dicht bij Göteborg. We moesten elke dag vroeg op en het waren lange en zware dagen.

  De eerste paar dagen was het vooral de stad verkennen en ontspannen. Dinsdag begon het toernooi dan eindelijk, de eerste dag was het er even inkomen maar het ging al snel heel goed. Het ging zelfs zo goed dat we werden geselecteerd om de laatste dag de finales te mogen fluiten. We hebben geen finale gehad, maar wel 2 kwartfinales en 1 halve finale.

  Dinsdag: 5 wedstrijden van jongens en meiden onder 13 en 14 jaar.

  Woensdag: 9 wedstrijden van jongens en meiden onder 13, 14 en 15 jaar.

  Donderdag: 5 wedstrijden van jongens en meisjes onder 14 en 15 jaar.

  Vrijdag: 7 wedstrijden van jongens en meisjes onder de 13, 14 en 15 jaar, waaronder ook een paar knock-out wedstrijden.

  Zaterdag: 3 wedstrijden, dit waren 2 kwartfinales en 1 halve finale.

  Bij elke wedstrijd zat een andere begeleider, na afloop werd de wedstrijd kort nabesproken, waardoor we konden leren van onze fouten. Kortom was het een hele leerzame week, waarin we veel nieuwe mensen hebben leren kennen, kennis hebben gemaakt met verschillende culturen, veel verschillende talen hebben gesproken en natuurlijk veel hebben geleerd als scheidsrechter.

  Esther Jol en Daniëlle Mulder