• Dames EHC bekert verder

    Dinsdag 3 maart speelde de dames van EHC de kwartfinale van de Jan Alma cup, tegenstander eerste klasser DWS. Beide ploegen begonnen gespannen aan de wedstrijd. Er werd slecht aangespeeld en de eerste minuten miste EHC de felheid. Het was DWS die met een afstandsschot de score opende. DWS hanteerde een open verdediging met verre uitstappende opbouwers. EHC moest hier even aan wennen, maar toen ze het eenmaal door hadden werden geregeld de hoeken vrijgespeeld en kon EHC uitlopen naar een voorsprong van vijf doelpunten, 3-8. De verdediging stond goed en was alert. Hierdoor konden de meiden vele breaks lopen. Met een ruime voorsprong dingen de dames rusten, 7-14.

    De tweede helft speelde EHC haar eigen gebruikelijke snelle spelletje. DWS had nog maar weinig in te brengen. EHC kon lekker doorwisselen en probeerde leuke combinaties uit. De laatste minuten werden wat rommelig, EHC wilde graag de break in, maar vergat dan af te ronden. Dit mocht niet baten en na zestig minuten was de overwinning binnen,19-29. Leuk om te vermelden dat iedereen een doelpuntje heeft kunnen meepikken en de keepsters keepten weer als een dijk.

    De halve finale wordt gespeeld in de week van 16 maart. De loting is volgende week. Zodra hier meer over bekend is brengen we jullie hiervan op de hoogte.