• KAMPIOENEN: Dames EHC

De dames van EHC zijn twee wedstrijden voor het einde kampioen geworden in de tweede klasse B. Na drie jaar als tweede te zijn geƫindigd was het afgelopen woensdag eindelijk zover.

Voor de derde keer in vier dagen stonden de dames van EHC op het veld met een doel, de wedstrijd winnen. Tegenstander dit keer Achilles. Met een volle tribune begon EHC scherp aan de wedstrijd. Via snelle tegenaanvallen kon er meteen een gaatje worden geslagen. Achilles had een goede schutter meegenomen die, door te laks verdedigen van EHC, geregeld van afstand de ballen precies in de hoekjes van het doel kreeg. De hoeken van EHC waren lekker op dreef en met snoeiharde ballen werd vaak het net gevonden. Vanaf de opbouw werd op alle manieren gescoord, afstandsschoten, onderhands, alles lukte bij EHC. Ruststand 17-8.
    In de rust werd nog even duidelijk gemaakt dat EHC vooral zo door moest gaan en het publiek een leuke tweede helft moesten laten zien,
    EHC begon ook de tweede helft weer scherp. Er werden leuke aanvallen gespeeld en gaten voor elkaar getrokken. Met nog 15 minuten te spelen was duidelijk dat het kampioenschap binnen was. Hoewel de winst binnen was, verslapte EHC geen minuut. De verdediging stond zoals gebruikelijk als een muur. De laatste minuten gingen de wissels alvast op de banken en na het eindsignaal kon het feest beginnen. EHC won de wedstrijd uiteindelijk met 27-14.

De dames willen iedereen bedanken voor hun komst en de felicitaties. Het was super dat jullie met zovele aanwezig waren. Na de overwinningsfoto hebben de meiden genoten van de taarten en de wijntjes en biertje. Dank daarvoor.

Er komen nog twee competitiewedstrijden aan, die ook gewonnen willen worden. De eerstvolgende wedstrijd is 22 maart uit tegen Saturnus Leiden.