• Esther Jol en Nicole Marques Morgado fluiten DS eredivisie wedstrijd

    Vorige week dinsdag werden Esther en Nicole gebeld door het NHV ( kweekvijver ) dat zij een wedstrijd mochten fluiten in de DS eredivisie PSV - Volendam. Dat was een grote verrassing. Afgelopen zaterdag ging de reis naar Eindhoven.

    Na aankomst in Eindhoven werd de technische bespreking gehouden waarna zij zich verder gingen voorbereiden op de wedstrijd. Tijdens de wedstrijd was vanaf het begin duidelijk wat wel en niet mocht van de dames wat resulteerde in 6 tijdstraffen aan beide kanten. Ze hielden tot aan het einde van de spannende wedstrijd ( 31 – 31 ) de controle over de wedstrijd.

    Na afloop kwamen zij met een goed gevoel richting de kleedkamer met complimentjes van een aantal supporters. Als begeleider heb ik dan ook genoten van hun eerste optreden op dit niveau. Esther en Nicole gaan nu de BS4 cursus volgen en kunnen daarna de stap naar de eredivisie gaan maken.

    Namens heel EHC veel succes toegewenst.