• QUINTUS KENT GEEN MEDELIJDEN MET GEHAVEND EHC

  STREEKDERBY MAKKELIJKE PROOI VOOR VLOT COMBINERENDE WESTLANDERS

  Wie gehoopt had op een spannende en vermakelijke derby tussen Quintus en EHC kwam zaterdagavond bedrogen uit. De Westlanders waren zó veel sterker dan hun opponent uit Leidschendam-Voorburg dat het soms pijn deed aan de ogen. Na de 25-11 ruststand kwam er pas bij 49-23 een einde aan de lijdensweg voor de mannen van coach Hedi Boumnijel.

  Moest EHC zich schamen voor deze oorwassing? Nee, eigenlijk niet, want er ontbraken nogal wat basisspelers in de tot nu toe behoorlijk presterende formatie. Tim Lammers, Daan Kulker, Zijad Dzidic, Djimmy Nolet, Jury van Vliet en al langer Pim Hessing waren er om uiteenlopende redenen niet bij. Coach Boumnijel moest dus flink improviseren en dat viel niet mee met een toch al beperkte selectie.

  Bovendien is Quintus een door de BENE-League gelouterde ploeg met veel kracht, ervaring en uitstekend combinatiespel. En dus was het niet verwonderlijk dat iedereen na zo’n twintig minuten al ontspannen achterover kon leunen. Bij EHC, omdat men wel inzag dat er beslist geen eer viel te behalen aan deze partij. En bij Quintus, omdat het allemaal wel heel erg gemakkelijk ging. De trouwe supporters van beide clubs, die toch de moeite hadden genomen om naar de sporthal te komen, zagen bij vlagen mooie acties van de thuisploeg, maar gingen toch teleurgesteld naar huis.

  NIET GENOTEN

  Ook de spelers hadden niet echt genoten. Zelfs niet die van Quintus. Marc de Vreede: ,,De instelling van ons was prima en onze verdienste was óók, dat we tot het einde zijn doorgegaan. Ook toen er veel gewisseld werd, bleef de wil bestaan om nóg meer doelpunten te maken. Maar het ging allemaal veel te makkelijk en dat is toch niet leuk.”

   

  En uiteraard viel er bij EHC helemaal geen lol te beleven, al overheerste de berusting. Remco Hooijmans realistisch: ,,Zonder al die basisspelers was er voor ons geen beginnen aan. Te veel spelers op andere plaatsen en dan is de samenhang uit het team.”

  En ploeggenoot Youri Verschut, die ook zichtbaar zijn maatjes in de aanval en verdediging miste: ,,Waardeloos om zo te verliezen, maar tegen deze topploegen hoeven wij de punten niet te halen. Dat komt nog wel weer tegen de teams onder ons.”

   

  MEERDERE SCHIJVEN

   

  In het begin bleef EHC door Kylian van Vliet, Jermaine Taco en Jobbe Heidt nog even bij tot 4-4, 6-5 en 8-6, maar daarna walste Quintus in recordtempo over de tegenstander heen. Na twintig minuten was het al 19-9 en kon er alleen nog worden gespeculeerd over de hoogte van de eindstand. Voordeel was wél, dat de Westlandse coach Ruben Schelbert al zijn wisselspelers in het verloop van het duel speeltijd kon geven.

   

  Een aantal doelpunten was van ongekende schoonheid. De aanval bijvoorbeeld over meerdere schijven die fraai werd afgerond door Max van Zijderveld, die trouwens toch een uitstekende wedstrijd speelde. De feilloze schoten van linkshander René de  Bakker uit de rechterhoek en de breaks. En de altijd subtiele afronding door Rick van Ravesteijn. Een lobje, een stuitje of gewoon strak, de getructe Van Ravesteijn draait zijn hand er niet voor om. Mooi waren ook de doelpunten van jongeling Youri Schutte, die met veel snelheid en overtuiging twee keer succesvol voor zijn eigen kansen ging.

   

  WEDSTRIJDRAPPORT

   

  Amusementswaarde (***) : Het krachtsverschil was te groot om er een werkelijk boeiende partij van te maken. Quintus sneed te makkelijk door de haperende verdediging van EHC. De doelpunten waren vaak fraai van de thuisclub, maar de Westlandse aanvallers kregen wel erg weinig weerstand.

   

  Scheidsrechters (***) : Tom Erinkveld en Rob Wiendels zijn scheidsrechters aan wie we nog veel plezier gaan beleven. Zij beoordelen de situaties prima, hebben natuurlijk overwicht en voelen de sfeer en het verloop van de wedstrijd goed aan. Deze partij was echter geen maatstaf om ze echt te kunnen beoordelen.

   

  Doelpunten Quintus: Rick van Ravesteijn (9), René de Bakker (7), Max van Zijderveld (7), Marc de Vreede (6), Jordan Beukman (4), Christiano Olivacce (4), Timo Blom (4), Ques Canninga (3), Jordi van Erp (2), Youri Schutte (2) en Troy Oranje (1).

   

  Doelpunten EHC: Youri Verschut (7), Kylian van Vliet (3), Wessel de Rijk (3), Remco Hooijmans (2), Jobbe Heijdt (2), Jermaine Taco (2), Lennart Oorburg (2), Rijk van Doeland (1) en Timo Geers (1).  

   

  AD SPORT/PETER LOTMAN