• Lid worden? Klik hier
  Proeftraining? Klik hier
 • COACH HEDI BOUMNIJEL MOET MET EHC KNOKKEN VOOR HANDHAVING

  15 sep 2023
 • ‘WIJ WILLEN BESLIST IN DE EREDIVISIE BLIJVEN’

  Hedi Boumnijel, de trainer/coach van de handballers van EHC uit Leidschendam-Voorbrug, is niet te benijden. Vorig seizoen moest hij met zijn team alle zeilen bijzetten om in de eredivisie te blijven. En ook in de huidige competitie ziet het er na twee nederlagen naar uit dat het opnieuw heel lastig gaat worden. ,,Maar wij zullen de strijd aangaan tot het einde”, belooft de oefenmeester.

  Boumnijel (54), afkomstig uit Tunesië, is er de man niet naar om bij de pakken te gaan neerzitten. Hij blijft strijdvaardig én, ook belangrijk, positief over ‘zijn jongens’ die er samen met hem voor blijven knokken. ,,Al hebben we wel steeds met tegenvallers te kampen”, zegt hij berustend.

  De sympathieke trainer is inmiddels al weer dertig jaar in Nederland, getrouwd en vader van, zoals hij het trots omschrijft, drie prachtige kinderen. In het dagelijks leven werkt hij bij een raamdecoratie bedrijf in Den Haag. ,,Ook al weer 23 jaar met veel plezier”, vertelt hij.

  In Tunesië heeft Boumnijel twintig jaar de handbalport beoefend, waarvan acht jaar in de eredivisie bij Ez-Zahra Sport. ,,Met veel talentvolle spelers. In 1997 heb ik in Nederland eerst vier seizoenen bij Hellas gespeeld. Een mooie tijd.”

   HOOFDTRAINER 

  Hij vervolgt: ,,Toen ik door EHC werd gevraagd, ben ik direct begonnen met het training geven aan de a,b,d,e teams. Twee jaar geleden kreeg ik de vraag of ik het leuk zou vinden om te assisteren bij de hoofdtrainer in de eredivisie. Ik heb gelijk ‘ja’ gezegd, want dat was altijd al een droom van mij. Weer een jaar later vroeg de club mij om hoofdtrainer te worden. Uiteraard zei ik zonder twijfel weer dat ik het graag wilde doen. Nu was mijn droom helemaal compleet.” 

  De ambitieuze Boumnijel merkte al snel dat het hoofdtrainerschap een flinke uitdaging is. ,,Ik had weinig ervaring, maar kreeg het onvoorwaardelijke vertrouwen van de clubleiding én, heel belangrijk, van de spelers. Ik dacht, nou, met die passie die ik heb moet het wel lukken.”

  Voortvarend ging hij aan de slag in de eredivisie. ,,We begonnen goed vorig seizoen en haalden de nodige punten. Ook met de trainingen lagen we op schema.” 

  NIET DEGRADEREN 

  Maar, zoals zo vaak, kreeg ook EHC te kampen met blessures. ,,Helaas gebeuren er in elke sport zaken die men niet in de hand heeft”, merkte ook Boumnijel. ,,We kenden veel uitvallers door blessures en toen kwamen we in de problemen. Het vorige seizoen had de club ook geen A-jeugd, maar dit jaar gelukkig wel. Maar ook dit seizoen zijn we met tegenslag begonnen. Belangrijke spelers als Pim Hessing, Daan Kulker en Kylian van Vliet zijn gestopt en Dave Uijtdewillegen is naar Hellas overgestapt. Daar kwam ook nog de blessure van Tim Lammers bij.”

   Hedi Boumnijel zal dus flink aan de bak moeten met zijn adepten om het eredivisieschap veilig te stellen. ,,Wij hebben maar één doel en dat is niet degraderen. We willen beslist in de eredivisie blijven. Dat wordt een hele uitdaging, maar als club en als team gaan wij daarvoor. De teamspirit is uitstekend en de vechtlust is nog steeds volop aanwezig. Dus dat moet goed komen.”

   Zaterdag speelt EHC de zware uitwedstrijd tegen Quintus in Kwintsheul.

   

  AD SPORT/PETER LOTMAN