• Lid worden? Klik hier
  Proeftraining? Klik hier
 • EHC Dames winnen ruim van Feyenoord

  7 feb 2023
 • Zaterdag 28 januari was de tegenstander van de dames van EHC Feyenoord Rotterdam. De uitwedstrijd was met twee doelpunten verschil gewonnen, dat EHC met 4-0 achter kwam te staan. De boodschap van Sander was daarom ook: vanaf het eerste fluitsignaal gas geven en kansen benutten. Dat deed EHC ook. In de verdediging werd weinig ruimte weggegeven en aanvallend beloonde EHC zich door mooie aanvallen af te ronden. De eerste aanvallen kwam Kelly op de cirkel vrij. Daarna concentreerde Feyenoord zich op haar, zodat de spelen naar de cirkel onmogelijk werd. Yoshi en Martine maakte hier gebruik van en waren vanaf afstand gevaarlijk en Yentl haar stuiterballetjes waren een plaag voor de keepster van Feyenoord. Via 10-6 liep EHC uit naar een voorsprong bij de rust van 16-8.
  Het eerste doelpunt van de tweede helft was voor EHC. Daarna volgende een mindere fase. Er werd veel balverlies geleden en in de verdediging was EHC soms net een stapje te laat. Feyenoord kwam terug tot vijf doelpunten. Met een lobje en een snelle break van Leonie kwam voor EHC de ommezwaai. Er werd weer met overtuiging gehandbald. Tessa kreeg twee pingels mee, die werden raak geschoten, en later was ze ook zelf twee keer trefzeker vanaf de hoek. Marlotte keepte weer een geweldige wedstrijd. Amy maakte de dertigste van de avond en na een mooi een-tweetje zette Sophie de eindstand op 31-20.
  De overwinning werd met het gehele team tot in de late uurtjes in de kroeg gevierd.
  Volgende week spelen de dames een uitwedstrijd tegen de nummer 1, Verburch. Als de dames het goede spel doortrekken kunnen ze zeker een goede tegenstand bieden tegen Verburch en misschien wel meer. De wedstrijd start om 20.00 uur in Poeldijk.
  Dames 2 speelde zondag thuis tegen HVOS. De dames speelde een goede wedstrijd. Eva stond weer lekker te keepen en aanvallend werden er rustig op los gescoord, eindstand 31-10. Het kampioenschap komt steeds dichterbij.
  Hou de komende tijd de socials van de dames in de gaten. Er komt veel leuks aan.