• Lid worden? Klik hier
  Proeftraining? Klik hier
 • Wat een geweldig weekend!

  5 sep 2023
 • 103 teams op 44ste EHC-toernooi

  Voor de 44ste keer stond zaterdag 26 augustus het internationale EHC-toernooi op de agenda. Wát een toernooi! EHC kreeg zoveel aanmeldingen binnen dat de toernooicommissie handbalvelden tekort kwam. Gelukkig schoot goede buur Wilhelmus te hulp door op hun terrein vier extra velden mogelijk te maken. En zo konden eind augustus 103 teams op maar liefst twaalf velden hun wedstrijden spelen.
  Het jaarlijks terugkerende evenement startte vrijdagavond al met de aankomst van de Franse vrienden van handbalvereniging Hola Lassigny en goede bekenden van HV Foreholte. Deze clubs bleven ook een aantal nachten slapen bij EHC. De zaterdag erna startte voor een aantal slapers met een heerlijk verzorgd ontbijt, waarna om 9 uur de eerste wedstrijden van start gingen.
  Tijdens het toernooi kon iedereen genieten van vers fruit, broodjes en snacks. Trabbart was aanwezig om je shirt te laten bedrukken en Xcelsior voor handballen, sportkleding en nieuwe schoenen. Na afloop van het toernooi kon iedereen ter afsluiting deelnemen aan de traditionele BBQ om vervolgens naar de damesselectie te kijken in de ballonhal. De EHC-dames speelden namelijk een oefenwedstrijd tegen handbalvereniging Nieuwegein.
  Ondertussen was DJ Wouter al opgestart en konden de voetjes van de vloer. Deze avond waren er weer meer logés dan de avond ervoor, dus dat werd op zondagochtend een gezellige drukte tijdens het heerlijke ontbijt waarmee het toernooi werd afgesloten.

  Winnaars op een rij
  Bij de F-jeugd begroette EHC op zaterdag in totaal 8 teams, verdeeld over 2 poules. Zoals dat goed gebruik is op dit niveau kwamen ze allemaal als winnaar uit de bus! De E-jeugd was goed vertegenwoordigd met 20 teams verdeeld over 3 poules. Hier waren de winnaars Foreholte 1, EHC 2 en Verburch 4. De D-jeugd telde 18 teams, eveneens verdeeld over 3 poules, en winnaars waren Verburch 1, Verburch 2 en Veneco Velo. Bij de dames C-jeugd waren er 16 teams present die speelden in 2 poules. Quintus 1 en Quintus 2 waren hier de winnaars. Voor de heren C-jeugd was er 1 poule van 7 teams. Deze werd knap gewonnen op doelsaldo door HVV’70. SV Rijnstreek 1 had nipt het nakijken. De dames B-jeugd was vertegenwoordigd door 10 teams in 2 poules. Deze werden gewonnen door TOGB en SV Rijnstreek. De poule van de heren B-jeugd bestond uit 5 teams. Daar ging Oliveo er met de eerste prijs vandoor. Bij de dames A-jeugd was met 5 teams TOGB de koploper. De poule van de damessenioren was dit jaar ook flink vertegenwoordigd met 9 teams waarin KDO de sterkste was. Bij de herensenioren was er een mix gemaakt van herensenioren en
  heren A-jeugd. Hier nam de ploeg van De Treffers de eerste prijs mee naar huis.
  Onmisbare steun
  En dit alles is mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren: Maat & More, Statler&Waldorf, Eind goed, al goed Redactie, meubelmakerij Van den Bos, Stouten & Keijmel, Verboon Persluchtinstallatie, Energy Solutions, Vlietkinderen, Omega, J. Osenga, S. Ottenhof en Barry and the Strawberries. En niet te vergeten onze hulptroepen vanuit de vereniging, de EHBO’ers, de leden en de ouders. Zonder jullie was het niet mogelijk dit toernooi te draaien, chapeaux!
  Al met al een zeer geslaagde editie van het EHC-toernooi. Op naar editie 45 volgend jaar!
  Mocht je nu denken wat een toffe organisatie, hier zou ik graag mijn steentje aan bijdragen neem gerust contact op met Hanna, Eva, Louise en Barry van de toernooicommissie!