• Lid worden Livestream Proeftraining
 • EHC Heren pakken punt in uitwedstrijd tegen WHC/Hercules

  30 jan 2023
 • Ook de streekderby tussen WHC/Hercules en EHC kende een grillig verloop. Het zag er in het verloop van het slordige duel niet naar uit dat de ontmoeting in een 32-32 gelijkspel zou eindigen. Het Combinatieteam stond lang op een ruime voorsprong. In het begin van de tweede helft zelfs met 22-14. In het laatste deel slaagde EHC er in om er met een geweldig slotoffensief er alsnog een punt uit te slepen. Knap van de mannen van coach Hedi Boumnijel, maar dat mocht WHC/Hercules zichzelf ook wel aanrekenen.

  Coach Wesley Hage teleurgesteld: “Helaas totaal zelf weggegeven. We speelden geen slechte pot, missen wel iets te veel kansen, maar gaan toch rusten met een 16-14 voorsprong. Het begin van de tweede helft was prima en we lopen uit naar 22-14. Dat moeten we kunnen vasthouden en gewoon uitspelen. Maar het ging toch nog mis. We pakken drie keer een tijdstraf op een onhandig moment, waardoor EHC nog helemaal terug kan komen.”

  Een tegenvaller in dubbel opzicht, omdat voorlopig afscheid werd genomen van aanvoerder Tim Frenk. Hij gaat voor zijn studie als stuurman de komende maanden naar Sydney om aan te monsteren op de Ms Noordam. Hage: “Heel zuur, omdat we Tim niet het afscheid hebben kunnen geven dat hij verdient.”

  Daar had tegenstander EHC uiteraard geen boodschap aan en koesterde het ene punt, dat al niet meer voor mogelijk was gehouden. Bij 32-29 leek de buit binnen voor de thuisclub, maar een laatste krachtsinspanning leverde toch nog een punt op door Tim Lammers.

  Coach Boumnijel was tevreden: “We begonnen zwak, maar we knokten onszelf terug bij de rust. Ook het begin van de tweede helft was niet best van ons en we kwamen op een achterstand van acht doelpunten. De grote verdienste van de spelers is, dat ze niet opgaven en bleven knokken.” Dat had als resultaat twee belangrijke doelpunten van Tim Lammers in de laatste minuten. EHC, zonder Djimmy Nolet en Daan Kulker, kon uiteraard het meest tevreden zijn met deze uitslag.

  Doelpunten EHC: Youri Verschut (8), Wessel de Rijk (7), Pim Hessing (6), Tim Lammers (4), Dave Uijtdewillegen (4), Zijad Dzidic (2) en keeper Timo Geers (1).